KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
SaYaÇ
adtech

 

 Tatar Böreği (Eskişehir)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asikcocuk1986
Admin
Admin
asikcocuk1986


ReP Puanı : 150
Erkek Koç
Mesaj Sayısı : 545
Doğum tarihi : 31/03/90
Yaş : 34
Nerden : Dünyadan
İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul
Lakap : İnSaN
Başarı Sistemi : 4
Rep GüCü : 990
Kayıt tarihi : 03/03/09

Tatar Böreği (Eskişehir) Empty
MesajKonu: Tatar Böreği (Eskişehir)   Tatar Böreği (Eskişehir) I_icon_minitimePtsi Ekim 12, 2009 12:07 am

Tatar Böreği (Eskişehir)

Tatar Böreği (Eskişehir)

250 gr kıyma
6-7 dal maydanoz
Tuz, karabiber

Hamur için:

1.5 su bardağı un
1 yumurta
3 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı sıvıyağ
4 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
Tuz

1. Maydanozu kıyın. Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın.
2. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin.
3. Hamuru 2 parçaya ayırın. Tezgâha un serpip bezeleri 30-35 cm çapında açın. Yufkaları 4'er cm kareler olacak şekilde kesin.
4. Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın. Hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayık şekline getirin. Ortalarına iç malzemeden yerleştirip fırın tepsisine dizin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
5. Fırını ısıtın. Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine gezdirerek dökün. Tepsiyi fırına verin. 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin. Kalan et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak et suyunu hamurların üzerine gezdirip 10 dakika pişirin.
6. İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırın, kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Sarımsakları ezip yoğurda ilave edin. Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın. Dilerseniz sumak da serpebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://karisik.forum.st
 
Tatar Böreği (Eskişehir)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Banyolu Patates Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR | :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: