asikcocuk1986 Admin
ReP Puanı : 150 Mesaj Sayısı : 545 Doğum tarihi : 31/03/90 Yaş : 34 Nerden : Dünyadan İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul Lakap : İnSaN Başarı Sistemi : 4 Rep GüCü : 990 Kayıt tarihi : 03/03/09
| Konu: patates püresi Ptsi Ekim 12, 2009 10:39 am | |
| patates püresi
Malzemeler
7 orta boy patates(kişiye göre) 1bardak süt(arzu ederseniz daha fazla koyabilirsiniz.) Tuz Tereyağı Ayçiçek yağı
Yapılışı
* Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın,blendarınız varsa.Eğer yoksa ufak ufak doğrayın.Çatalla ezmek zorunda kalacaksınız(benim gibi) * Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeterki çok olmasın. O zaman nişasta ile koyultmanız gerekir. Yada ayrı bir tencerede patates haşlayıp eklemeniz ki bu da asıl lezzetini bozabilir. * Kendi isteğinize göre tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın.Tuz olmayınca pek tadını alamıyorum ben.Arada dibi tutmasın diye karıştırarark patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın. * Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın.Sonra çatalla ezmek için hafif ayçiçek koyunuz.Yumuşaması kolay olsun ve lapa kalmasın diye.Çatalınız veya imkana göre blendarınızda iyice püre haline getirin.
Sosunun Malzemeleri
Sarımsak ( yeteri kadar) Yoğurt Salça Ayçiçek yağı ( imkana göre zeytinyağı ) Tereyağı Pul Biberi Nane Kekik
Yapılışı
Sarımsaklı yoğurt yapın ve püre biraz soğuduktan sonra üstüne dökün..Salça,yumruktan biraz küçük tereyağı ve ayçiçek yağı ile cezvede iyice karıştırarak sosunuda yapın.Püf Noktası:Sosuna kekik,nane pul biberi hemen koymamızın sebebi kömür gibi oluyor, sos olana kadar.Sonra,sosu pürenin üstüne üzerinde gezdirerek koyun.Üzerine pul biberi,nane,kekik isteğe göre şeyler koyabilirsiniz.Sonra kaşığı elinize alarak yemeğe başlayınız.
Afiyet Olsun.. | |
|