KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
SaYaÇ
adtech

 

 patates püresi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asikcocuk1986
Admin
Admin
asikcocuk1986


ReP Puanı : 150
Erkek Koç
Mesaj Sayısı : 545
Doğum tarihi : 31/03/90
Yaş : 34
Nerden : Dünyadan
İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul
Lakap : İnSaN
Başarı Sistemi : 4
Rep GüCü : 990
Kayıt tarihi : 03/03/09

patates püresi Empty
MesajKonu: patates püresi   patates püresi I_icon_minitimePtsi Ekim 12, 2009 10:39 am

patates püresi

Malzemeler

7 orta boy patates(kişiye göre)
1bardak süt(arzu ederseniz daha fazla koyabilirsiniz.)
Tuz
Tereyağı
Ayçiçek yağı

Yapılışı

*
Patatesleri soyun ve iri iri doğrayın,blendarınız varsa.Eğer yoksa ufak ufak doğrayın.Çatalla ezmek zorunda kalacaksınız(benim gibi)
*
Çelik bir dencereye doğradığınız patatesleri koyun. İçine hafif üzerlerine çıkacak kadar süt ekleyin. Az eklemiş olmanız önemli değil blendardan geçirirken isterseniz daha da süt ilave ederek kıvamını daha akıcı yapabilirsiniz. Yeterki çok olmasın. O zaman nişasta ile koyultmanız gerekir. Yada ayrı bir tencerede patates haşlayıp eklemeniz ki bu da asıl lezzetini bozabilir.
*
Kendi isteğinize göre tuz ve tereyağ parçalarını da sütün içine katın.Tuz olmayınca pek tadını alamıyorum ben.Arada dibi tutmasın diye karıştırarark patateslerin iyice yumuşamasını sağlayın.
*
Patatesler yumuşayınca ocağın altını kapatın.Sonra çatalla ezmek için hafif ayçiçek koyunuz.Yumuşaması kolay olsun ve lapa kalmasın diye.Çatalınız veya imkana göre blendarınızda iyice püre haline getirin.

Sosunun Malzemeleri

Sarımsak ( yeteri kadar)
Yoğurt
Salça
Ayçiçek yağı ( imkana göre zeytinyağı )
Tereyağı
Pul Biberi
Nane
Kekik

Yapılışı

Sarımsaklı yoğurt yapın ve püre biraz soğuduktan sonra üstüne dökün..Salça,yumruktan biraz küçük tereyağı ve ayçiçek yağı ile cezvede iyice karıştırarak sosunuda yapın.Püf Noktası:Sosuna kekik,nane pul biberi hemen koymamızın sebebi kömür gibi oluyor, sos olana kadar.Sonra,sosu pürenin üstüne üzerinde gezdirerek koyun.Üzerine pul biberi,nane,kekik isteğe göre şeyler koyabilirsiniz.Sonra kaşığı elinize alarak yemeğe başlayınız.


Afiyet Olsun..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://karisik.forum.st
 
patates püresi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Banyolu Patates Böreği

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR | :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: