KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
SaYaÇ
adtech

 

 Sultan Reşat Pilavı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asikcocuk1986
Admin
Admin
asikcocuk1986


ReP Puanı : 150
Erkek Koç
Mesaj Sayısı : 545
Doğum tarihi : 31/03/90
Yaş : 34
Nerden : Dünyadan
İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul
Lakap : İnSaN
Başarı Sistemi : 4
Rep GüCü : 990
Kayıt tarihi : 03/03/09

Sultan Reşat Pilavı Empty
MesajKonu: Sultan Reşat Pilavı   Sultan Reşat Pilavı I_icon_minitimePtsi Ekim 12, 2009 10:40 am

Sultan Reşat Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su
1 adet tavuk suyu tableti
Yarım çay bardağı kabuksuz badem
2 çorba kaşığı kuru üzüm
80 gram tereyağı
1/4 limon suyu
1 çorba kaşığı tuz
Köftesi için:
250 gram kıyma
1 dilim bayat ekmek
Tuz, karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 adet küçük soğan
3 adet orta boy domates
Kızartmak için: Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI :

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayıp, bir kaba alalım. Üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edelim. Limon suyunu da ekleyelim. Soğuyana dek pirinci suda bekletelim. Ardından pirinci birkaç kez nişastası gidene dek yıkayalım. Suyunu süzelim. Tencereye tereyağı alıp, eritelim. Bademleri ilave edip, 1 dakika kavuralım.
1- Bademler hafifçe pembeleştiğinde pirinçleri tencereye aktaralım. Karıştırmaya devam ederek, pirinçlerin şeffaflaşmasını sağlayalım. Tavuk suyu tabletini, 3 su bardağı sıcak suda eritip, kuru üzümlerle birlikte pirinçlerin üzerine ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım. Pilavı suyu çekip üzeri göz göz olana dek pişirdim. Tencereyi ateşten aldıktan sonra üzerine nemli bir bez örtelim. Kapağını kapatıp, 15-20 dakika demlendirelim.
2- Köfte için, kıymayı geniş biı kaba alalım. Ekmek içini, rendelenmiş soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu ilave edelim. Malzemeleı özleşene dek yoğuralım. Bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım.
3- Teflon tavaya sıvı yağı alalım. Köfteleri kızartalım. Domateslerin kabuklarını soyup, fındık iriliğinde doğrayalım. Tavaya aktaralım. Tavayı sallayarak, domateslerin yumuşamasını sağlayalım. 1-2 çorba kaşığı su ilave edip, 5 dakika daha pişirelim. Ateşten alalım. Pilavı servis tabağına alalım. Ortasını çukur şeklinde açalım. Köfteleri pilavın ortasına yerleştirelim. Domates sosu ile birlikte servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://karisik.forum.st
 
Sultan Reşat Pilavı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR | :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: