asikcocuk1986 Admin
ReP Puanı : 150 Mesaj Sayısı : 545 Doğum tarihi : 31/03/90 Yaş : 34 Nerden : Dünyadan İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul Lakap : İnSaN Başarı Sistemi : 4 Rep GüCü : 990 Kayıt tarihi : 03/03/09
| Konu: Sinop Nokulu Ptsi Ekim 12, 2009 10:52 am | |
| Sinop Nokulu
MALZEMELER
Hamuru için; 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 2 yumurta Aldığı kadar un Tuz 1,5 çay kaşığı karbonat Bir iki damla limon suyu
İç malzemesi için;
1 su bardağı şeker İri dövülmüş ceviz Kuru üzüm Kıymalı nokulun iç malzemesi Yarım kg kıyma Soğan Pul Biberi Tuz
YAPILIŞI;
Öncelikle hamur üç bölüme ayrılır. Her bir pazı 15 cm genişliğinde açılır. Açılarak elde edilen hamurların üzerine iç malzeme döşenir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.
Dip Not:Tercihe göre kıymalı nokulda yapılabilir.Şahsen ben onu daha çok seviyorum. Afiyet Olsun..
| |
|