KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR |
 
AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
SaYaÇ
adtech

 

 Sinop Nokulu

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
asikcocuk1986
Admin
Admin
asikcocuk1986


ReP Puanı : 150
Erkek Koç
Mesaj Sayısı : 545
Doğum tarihi : 31/03/90
Yaş : 34
Nerden : Dünyadan
İş/Hobiler : Grafik,İnternet,Okul
Lakap : İnSaN
Başarı Sistemi : 4
Rep GüCü : 990
Kayıt tarihi : 03/03/09

Sinop Nokulu Empty
MesajKonu: Sinop Nokulu   Sinop Nokulu I_icon_minitimePtsi Ekim 12, 2009 10:52 am

Sinop Nokulu

MALZEMELER

Hamuru için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta
Aldığı kadar un
Tuz
1,5 çay kaşığı karbonat
Bir iki damla limon suyu

İç malzemesi için;

1 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz
Kuru üzüm
Kıymalı nokulun iç malzemesi
Yarım kg kıyma
Soğan
Pul Biberi
Tuz

YAPILIŞI;

Öncelikle hamur üç bölüme ayrılır. Her bir pazı 15 cm genişliğinde açılır. Açılarak elde edilen hamurların üzerine iç malzeme döşenir. Bu hamur oklavaya sarılır. Oklava arasından çıkarıldıktan sonra hamur düzeltilip verev verev kesilir. Diğer hamurlar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecelik fırında pişirlir.


Dip Not:Tercihe göre kıymalı nokulda yapılabilir.Şahsen ben onu daha çok seviyorum.
Afiyet Olsun..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://karisik.forum.st
 
Sinop Nokulu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Sinop Mantısı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
KaRiSiK.FoRuM.ST | iÇeRiK iLe BeSLeNiR | :: Bayanlara Özel :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: